top of page

Mi történik, ha nem foglalkozunk a szorongással?

A testünknek megvannak a megfelelő mechanizmusai, hogy kezeljék a stresszt és a szorongást, viszont a túl sok szorongás kárt okozhat ezekben a védekezési folyamatokban és mentális vagy fizikai károsodással járhat.



Amikor folyamatos szorongásos állapotban vagy, a testedben található folyadék áramlása megindul, amitől kiszáradhat a szád, elkezdesz izzadni, megduzzadhatnak a nyaki izmaid, vagy vizelési ingered lesz.


A megemelkedett kortizol szint miatt a máj több glükózt termel, ami megemeli a vércukor szintet, megváltozik a vérnyomás, amitől vagy elpirulunk vagy elsápadunk. Emellett fizikai tünetek is jelentkezhetnek, mint a mellkasi fájdalom, heves szívverés. Ez csak pár példa, hogyan viselkedik a szervezet szorongás vagy stresszes szituáció alatt.


A hosszantartó szorongás vagy stressz fekélyt, szív és érrendszeri problémákat, gyengébb légzésfunkciókat, emésztési gondokat, túlterhelt idegrendszert, gyengébb immunrendszert, alvászavarokat és diagnosztizálható mentális betegségeket is okozhat, mint a generalizált szorongás.


A generalizált szorongásban szenvedők gyakran nem keresnek fel szakembert, mivel problémáikat és félelmeiket saját képességeik hiányosságaként, saját hibájukként élik meg, aggodalmaskodó́, félős embernek tartják magukat. Rajtuk pszichoterápiával illetve speciális kognitív technikákkal lehet segíteni, hogy visszataláljanak saját békéjükre.

A szorongáscsökkentés kulcsa, hogy felismerd, segítségre van szükséged a békés, relaxált állapot eléréséhez. Az AnxioControl Herballal és pár hasznos életviteli tippel kiegészülve könnyedén átvészelheted a stressz, szorongás és aggódás pillanatait anélkül, hogy megbetegednél. Így újra könnyedén veheted a mindennapi feladatokat.

bottom of page