top of page

A szorongás és a libidó kapcsolata

Előfordul, hogy stresszes időszakban nem esik jól a párod közeledése? A szorongás sok esetben vezet a libidó jelentős csökkenéséhez. A szerelmi vágyat nagy mértékben befolyásolja, hogy hogyan érzed magad, és amikor szorongsz, akkor az összebújás gondolata legtöbbször nem villanyoz fel.


Hogy miért? Játszottál már úgy Activity-t, hogy közben a levest kellett keverned, vagy munkaügyben emailekre válaszoltál? Esetleg úgy, hogy testben ott ültél a körben, de fejben a családi problémákon rágódtál? Ilyenkor sokszor terhessé válik a játék: nekünk sem okoz örömöt és a környezetünk is megérzi, hogy gondolatban máshol járunk.


Az örömteli Activityhez és az összebújáshoz ugyanazokra a dolgokra van szükségünk: jelenlétre, játékosságra, fantáziára. És bár az Activity-ben a fantáziát csak rövid ideig mozgósítjuk a feladat előtt, a szerelmi együttlétet megelőzően akár napokon át megy a készülődés.


De ha szorongunk, akkor nem vagyunk jelen. Az itt és most helyett felelősségteljesen akarunk dönteni vagy cselekedni, gondoskodni akarunk másokról, tartunk tőle, hogy mit hozhat a jövő, milyen baj történhet, vagy azokat a dolgokat listázzuk, amikkel még nem készültünk el. Ilyenkor a játékosság fel sem merül, és a kíváncsi képzeletnek sem osztunk lapot.


Természetesen az élet része a felelős döntés, a problémák megoldása és a feladatok számbavétele. Ezek velejárója lehet a stressz és a szorongás. A kérdés már csak az, hogy tudunk-e ugyanilyen természetesen teret, időt és figyelmet adni a játékosságnak és a fantáziának.


Ha nem tudunk a kötelességek világából időről-időre kilépni, a hétköznapi terheket ideig-óráig félretenni, akkor a szorongást csökkenteni kell! Az egészséges életmód, a helyes táplálkozás és a sport sokat segíthet. Másrészt érdemes kipróbálni az AnxioControl Herbalt!


Az AnxioControl Herbal természetes hatóanyagai csökkenthetik a szorongást, álmosító mellékhatás és függőség kockázata nélkül. Ezt a terméket a Magyar Tudományos Akadémia tudósai fejlesztették és az alapanyag az USA-ban is bizonyított már. Hatóanyagai évről-évre egyre több embernek nyújtanak megoldást a stressz, szorongás és a folytonos feszültségérzés gyors, természetes csökkentésében.


Enyhíts a szorongás tünetein gyorsan, természetesen! És kezdődhet a bújócska!



bottom of page