top of page

A szorongás nem egyedi probléma

Manapság hatalmas problémává vált az emberek mentális egészségének megőrzése. A vírus miatt rengeteg ember veszítette el az állását, nagy részük nagyon nehezen vagy egyáltalán nem talál újat, komplett iparágaknak kellett behúzni a kéziféket. Akinek van munkája aggódik amiatt, hogy megtudja-e tartani, vagy arra kényszerül, hogy otthonról végezze, így drasztikusan mérséklődik a szociális interakciók száma, rengetegen érzik emiatt egyedül magukat. A korlátozások miatt megnehezedik a barátokkal való találkozás is, nem lehet együtt elmenni edzeni vagy beülni valahova egy vacsorára, italra.Főleg annak tudatában lehet még súlyosabb a helyzet, hogy mára a világ leggyakoribb mentális problémájává vált a szorongás. Magyarországon különböző kutatások 17-20% közé teszik a szorongással küzdők arányát, ami bőven egymillió fő fölött van, nagyon sokan viszont úgy könyvelik el, hogy egyszerűen ilyen a természetük és nem tesznek ellene semmit.


A szorongás egyébként természetes élettani jelenség, bárkivel előfordulhat egy lehetetlennek tűnő feladat elvégzése előtt, sorsfordító életesemények alatt, mint egy érettségi, vizsga, állásinterjú, de olyan kihívást jelentő események közben, mint az életközepi válság, párkapcsolati probléma.


A szorongás és az aggódás és a stressz közötti különbségeket korábbi cikkünkben részleteztük, de itt is leírjuk milyen fizikai tünetei lehetnek a szorongásnak:


· felgyorsult szívverés

· szapora légzés

· szájszárazság

· pupillák tágulása

· elpirulás

· izzadó tenyér


Emellett belül is különböző érzések kezdenek kialakulni, mint például a következők:

· félelem

· nyugtalanság

· tehetetlenség

· izgatottság

· túlérzékenység


Amikor szorongástól szenved valaki, úgy érezheti, valamit tennie kell, hogy a helyzet ne súlyosbodjon betegséggé. A gyógyszerek megoldást ígérnek, de ilyen segítség már azoknak kell, akiknél betegség alakult ki, és egyébként a gyógyszerek egy esetleges függőség kialakulásának kockázatát hordozzák magukban. Tarthat az ember attól, hogy egyszer szorongáscsökkentő gyógyszereket kell szednie, melyek gyakran járnak kellemetlen mellékhatásokkal, mint például a fáradékonyság és szédülés.


Szerencsére többféle lehetőség létezik a szorongás tüneteinek természetes enyhítésére, ami a mai felgyorsult világunkban remek hírnek hangozhat. Ahogy egyre mélyebbre ásol a témában, rá fogsz jönni, mennyi ismert növény képes biztonságos és hatékony segítséget nyújtani a szorongás csökkentésében. Az AnxioConrol Herbal az egyik ilyen lehetőség, hogy visszaszerezd az irányítást mindennapjaid felett és újra nyugodt életet élj.


Comments


bottom of page